Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Шарм ел-Шейх

Шарм ел-Шейх (Заливът на шейховете) е един от първокласните курорти в Африка. Разположен е на брега на Червено море, на южния връх на полуостров Синай и на около 500 км. от столицата Kайро. Архитектурата на този най-модерен курорт в Египет допринася за автентичния пустинен колорит, като умело са съчетани традиционните форми с най-модерни удобства.
Шарм ел-Шейх е рай за любителите на подводното гмуркане. Курортът предлага и разнообразни водни спортове, разходка с лодка с прозрачно дъно, с подводница, както и екскурзии във вътрешността.

Ориентация
Центъра на курорта е залива Наама Бей, където е разположена пешеходната туристическа улица с концентрация на барове, ресторанти и дискотеки.
Курортът се състои от три основни зони - Наама Бей, Адаба, Набк и множество по-малки зони, носещи имената на залива, на който са разположени.

Наама Бей (Naama Bay) – централната част на курорта. Тук се намира пешеходната зона, която е притегателна точка за любителите на нощния живот. Плажовете в Naama Bay са предимно пясъчни, брегът е полегат. Във водата има парченца от корали и е препоръчително влизането да става със специални обувки.

Набк (Nabq) е разположена на около 20 км северозападно от Naama Bay. Хотелите са от затворен (клубен) тип.

Плажове – пясъчните плажове са рядкост. Бреговете са скалисти. Оформени са скални тераси, насипани с пясък. Влизането във водата става чрез понтони, като дълбочината, на която се влиза е около 3 м.

Адаба (Hadaba) е разположен на ок. 5 км на юг от Naama Bay. Тук се намира Old Market, пристанището, търговската улица El Merkato, аткракционното заведение 1001 Нощ (Alf Leila Wa Leila). Плажове – пясъчни плажове почти няма, брегът е отвесен, със скалисти тераси с насипан пясък. Дълбочината на водата е от 6 до 32 метра. Влизането става чрез стълби или понтон.

Хотелите, които нямат собствена секция на плажа ползват общественият плаж на курорта, разположен в Адаба. Вход - 25 лири (ок. 5 щ. долара), с вкл. ползване на чадър, шезлон и матрак. Представлява скална тераса с пясък, влизане в морето e чрез стълби. Дълбочината е около 30-35 метра.