Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Мармарис

Един от най-привлекателните и най-оживените морски курорти в Турция е разположен в живописен залив на югозападното крайбрежие на южната ни съседка, обграден от зелени гори, екзотична растителност и разпръснати в морето острови.

Селището е основано през 3400 пр. н.е., но до преди 20 години е било само малко рибарско селце. Днес Мармарис космополитен курорт с модерни хотели, добре поддържани плажове, много ресторанти, кафенета, дискотеки и магазини по протежение на крайбрежната улица и квартала на заведенията (Bar Street).

Чистото тюркоазено море и топлата вода от началото на Май до средата на октомври го правят популярно място са любителите на летни почивки. Мармарис е идеално място за водни спортове и неслучайно е център на ветроходството в Турция

От Мармарис се организират екскурзии до древният град Ефес - вторият по големина град в Римската Империя и калциевите тераси на Памуккале и древния град Хиераполис. Също така може да отидете с ферибот до гръцкия остров Родос или до острова на Клеопатра.

Ориентация
Хотелите са разположени по крайбрежната пешеходна улица на града (туристичската зона) на запад от пристанището и от улицата със заведенията (бар стрийт). По крайбрежната пешеходна улица има множество ресторанти, барове и клубове. До центъра може удобно да се стигне с някоя от постоянно минаващите маршрутки.

Курортното селище Ичмелер (Icmeler), което е подходящо за по-спокойна почивка се намира на около 10 км от Мармарис.

Плаж. Плажната ивица на Мармарис е пясъчна, сравнително тясна, като на места на границата между плажа и морето има камъчета.